Visita a la síquia de la vila i Molí de'n Carreres

ACEQUIAEl passat dia 21 d’octubre, el Regidor d’Urbanisme i Habitatge Jesús Valls Flores, la arqueòloga municipal Magdalena Riera visitàren, juntament amb l’equip del Consorci, la Síquia de la Vila i Molí d’en Carreres.

Les obres de d’adeqüació de l’entorn de la Vila finalitzaren dia 10 de setembre de 2013, aquestes obres s’emmarquen dins del Pla d’Actuació que el Consorci RIBA, que està duent a terme la recuperació de la Barriada de Camp Redó, i amb la finalitat de la consolidació de la subvenció de fons FEDER, concedida dins de la Iniciativa Urbana Palma-Camp Redó (URBAN 2007-2013).

Les obres han consistit en la retirada de gran quantitat de terra, pedres, materials d’obra i voluminosos que hi havia als voltants del solar. L’excavació es va fer per sobre del nivell original del terreny, deixant un perfil homogeni que permet l’ús de l’espai i recupera, on ha estat possible, els nivells originals. El trespol s’ha acabat amb una capa d’àrid compactat i drenatge d’aigües pluvials. Les restes de la síquia i del molí s’han protegit i delimitat amb la instal•lació de baranes metàl•liques, garantint tant la conservació de les restes com la seguretat dels usuaris. Les parets mitgeres s’han referit i pintat. També s’han incorporat llums exteriors per a il•luminar l’espai en horari nocturn del casal.

Actualment s’està tramitant un projecte de consolidació i possada en valor, que suposa la darrera passa per deixar en condicions de seguretat i durabilitat les restes. Es planteja restaurar totes les parets de la síquia i del molí que queden, garantint la conservació per molts d’anys més. Així mateix el projecte contempla obrir un portal que permetrà veure la síquia des del carrer Sant Josep de la Muntanya, imatge que serà millorada al incorporar-se una il•luminació que permetrà la visió nocturna.

Deja un comentario

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos necesarios están marcados *

Puedes usar las siguientes etiquetas y atributos HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>