Presentada als residents la proposta guanyadora

Ahir, 30 de juliol, es va presentar al Centre Cultural S’Escorxador la proposta guanyadora del concurs d’idees a nivell d’avantprojectes per a la renovació o substitució de dos blocs d’habitatges de l’ARE 46-01 de la barriada de Camp Redó.

A les 11:30 del matí es va realitzar una sessió destinada a premsa i mitjans de comunicació a on, mitjançant les intervencions d’ una taula formada per autoritats i l’arquitecte guanyador, es varen detallar els trets principals del projecte “Hiddinck”. La taula estava formada per la Batlessa de Palma Sra. Aina Calvo, el Conseller d’Habitatge i Obres Públiques Sr. Jaume Carbonero, el Regidor d’Habitatge de l’Ajuntament de Palma Sr. José Manuel Gómez, la Directora General d’Habitatge de l’Ajuntament Sra. Joana Roca, el Degà del Col·legi Oficial d’Arquitectes Sr. Luis A. Corral i l’arquitecte guanyador de l’estudi NIU Arquitectura Sr. Joan Cerdà.

(La taula d’autoritats. Font: C. RIBA)

El Sr. Cerdà va explicar mitjançant una presentació els detalls de la reforma de dos blocs tipus, a on destaca el fet que l’estructura original serà conservada mentre sigui possible i a on s’inserten uns espais a l’estructura que donen transparència a les façanes i proposen nous usos comunitaris i veïnals.

L’horabaixa, el Sr. José Manuel Gómez va explicar directament als residents més implicats en la reforma, és a dir, els que viuen als blocs per on es començarà la rehabilitació del barri, la filosofia de l’operació. En un acte informal i molt proper, el Regidor va explicar de primera mà als residents els detalls de la metodologia que s’emprarà per realitzar les obres i per garantir que les persones que hi viuen ara tinguin el menor trasvals possible.

(Detall del projecte. Font: NIU Arquitectura)

Posteriorment, es va realitzar un acte semblant al del matí a on s’explicà el projecte a tots els residents de la zona que volgueren assistir. De nou el Sr. Cerdà va presentar els detalls de la reforma i el Sr. Gómez es mostrà molt esperançat en l’èxit de l’operació. Des del Consorci RIBA ens sumem a aquest sentiment i renovem el nostre compromís amb les persones residents per a treballar al màxim al seu servei.

Documentació adjunta: “Hiddinck” al detall (PDF 3MB)

Revista de premsa:

  • Diario de Mallorca
  • Diari de Balears
  • Ultima Hora
  • Relacionades: el projecte guanyador al detall; anunciat el projecte guanyador…

    One Comment:

    1. Pingback: Consorci RIBA » Clausurada l’exposició dels treballs del Concurs d’Idees

    Deja un comentario

    Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos necesarios están marcados *

    Puedes usar las siguientes etiquetas y atributos HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>