L'oficina d'iniciatives laborals i empresarials del Consorci Riba atén una mitjana de 81 veïns al mes

  • Entre el 18 de maig i el 31 de juliol almenys 10 persones s’han inserit en el mercat laboral
  • 194 persones, la majoria en situació d’atur i amb edats d’entre 25 i 54 anys, s’han donat d’alta en els diferents serveis que ofereix aquest espai

L’oficina d’iniciatives laborals i empresarials des Camp Redó, oberta pel Consorci Riba en el número 16 del carrer Juan d’Àustria, ha atès entre el 18 de maig – data d’obertura d’aquest espai- i el 31 de juliol un total de 244 usuaris, el que suposa una mitjana de 81 veïns per mes o més de tres per dia.

Aquesta oficina, creada per dinamitzar el mercat laboral, impulsar el teixit empresarial de la zona i fomentar la implantació i l’ús de les noves tecnologies entre la població del barri, ha activat en els primers mesos de funcionament cinc serveis o programes d’actuació:

  • Programa IT- Itineraris Integrals: servei per a les persones que es troben cercant feina.
  • Programa ITECO – Iniciatives per al Teixit Econòmic, per empresaris i emprenedors.
  • Programa FISI – Foment de la Innovació i de la Societat de la Informació, adreçat a persones que demanen formació.
  • Programa EXPEM – Iniciatives per a la Inserció, adreçat a les persones en risc d’exclusió social i laboral. EXPEM és un programa finançat, en un 80%, pel Servei d’Ocupació de les Illes Balears (SOIB).
  • Programa DIT – Desenvolupament d’Infraestructures Tecnològiques, orientat a la promoció de les noves tecnologies.

D’aquests cinc serveis, en els quals s’han donat d’alta 194 persones de les 244 ateses, els serveis més utilitzats han estat els adreçats a l’orientació de caire laboral, ja que als 124 usuaris que s’han inclòs dins el programa IT, s’han d’afegir els 44 que s’han apuntat al servei EXPEM. A més, 31 usuaris s’han donat d’alta al programa FISI i 7 ho han fet dins el servei ITECO.

La tasca de seguiment dels 44 usuaris del programa EXPEM permeten conèixer que gràcies a aquesta actuació, 10 persones han aconseguit la seva inserció al mercat laboral, quantitat que representa el 23%.

Perfil dels usuaris dels serveis

Quant al perfil de les persones que s’han donat d’alta en aquests programes, cal dir que el 92% dels usuaris es troba en situació d’atur , que la majoria d’ells, en concret el 84% té entre 25 i 54 anys i ha cursat estudis d’Educació Primària (73%), i que el 43% són immigrants.

En concret, els usuaris presenten les dades següents:

  • Edat: 84% entre 25 i 54 anys; 14% entre 15 i 24 anys; 2% entre 55 i 64.
  • Situació laboral: 92% en situació d’atur; 6% treballadors per compta aliena; i 2% autònom-empresari.
  • Nivell d’estudis: 73% han cursat educació primària; 14% educació secundària; 4% tenen formació postsecundària; un 6% educació superior i un 3% es troba sense estudis.
  • Grups vulnerables: un 38% no pertany a cap grup vulnerable; un 43% són immigrants; un 11% pertany a altres minories; un 8% s’inclouen dins altres col·lectius de persones desafavorides o presenten discapacitat.

L’oficina d’Iniciatives Laborals i Empresarials

L’oficina d’Iniciatives Laborals i Empresarials, situat en el número 16 del carrer Juan d’Àustria, compta amb 10 ordinadors d’ús públic amb connexió a Internet, divers material didàctic i una sala de reunions, a més de l’espai que ocupen els professionals del departament, format per 19 especialistes i experts en les àrees de orientació e inserció laboral; formació, noves tecnologies i economia.

Així, els residents en la barriada podran troba en aquest nou punt d’informació assessorament individualitzat per millorar la seva situació en el mercat laboral, així com ofertes de treball, cursos de formació i altres activitats.

A més, els petits i mitjans empresaris de la zona reben assessorament sobre les diferents fórmules que tenen al seu abast per millorar la competitivitat del seu negoci.

INFORMACIÓ  SOBRE EL CONSORCI. El Consorci RIBA (Rehabilitació Integral de Barris) és l’entitat pública, formada per l’Ajuntament de Palma i Govern Balear, que s’encarrega de coordinar els plans de rehabilitació integral previstos per a les zones més degradades de la ciutat de Palma. Dins el Pla de Integral es troben tres línies d’actuació clarament definides: per una banda la rehabilitació social, per una altra l’impuls econòmic i laboral i, finalment, la renovació dels habitatges, equipaments i infraestructures. El Consorci RIBA disposa actualment d’oficines de barri a Camp Redó, la Soledat Sud i el Polígon de Llevant.

3 Comments:

  1. això no es vera.
    les persones inserides no son de camp redo
    el consorci no va començar a treballar al camp redo fins ben entrat el mes de maig
    ja esta be de enganar a la població

  2. esta bien esto de quitar los comentarios que no os van bien

  3. Estimat “Jo”:

    els comentaris no s’eliminen, el que passa és que no es publiquen immediatament per poder moderar-los i així evitar llenguatge inapropiat.

    Per altra banda, com bé dius, les insercions no han estat totes de veïns del Camp Redó, sino de persones de Palma que participen al projecte que portem endavant gràcies a la subvenció del SOIB. Aquest fet fa que no poguem restringir l’entrada de persones només a residents, sino que hem d’atendre a tota la població que ens envia el SOIB.

    Feta aquest aclariment, no crec que del text es pugui deduir en cap moment que les insercions són de persones del Camp Redó, i sí que el projecte es desenvolupa al barri.

    Gràcies per comentar i participar a la web.

    Salutacions.

Deja un comentario

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos necesarios están marcados *

Puedes usar las siguientes etiquetas y atributos HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>