Cort dotarà la barriada de camp redó d'un casal d'infants i joves costejat en un 50% amb fons FEDER

El tinent de batle d'Urbanisme i Habitatge, Jesús Valls, ha presentat aquest matí el projecte de dotació d'un Casal d'Infants i Joves a la barriada del Camp Redó.

El tinent de batle d’Urbanisme i Habitatge, Jesús Valls, ha destacat que la redacció del projecte “ha tingut cost zero” per a l’Ajuntament
Les obres del Casal, ubicat a les antigues dependències de la Policia Local a la barriada, estaran concloses a finals d’any

Palma, 29 de maig de 2012 – El tinent de batle d’Urbanisme i Habitatge, Jesús Valls, ha presentat aquest matí el projecte de construcció d’un Casal d’Infants i Joves a la barriada del Camp Redó, inclòs dins del Pla d’Actuació que el Consorci RIBA està duent a terme per a la recuperació d’aquesta zona de Palma i amb la finalitat de la consolidació d’una subvenció de Fons FEDER concedit dins la Iniciativa Urbana – Camp Redó (URBAN 2007-2013). Aquesta subvenció té una assignació pressupostària de 5,8 milions d’euros corresponent el 50% a aportar a aportar per fons comunitaris i l’altre 50% per l’Ajuntament de Palma per a la realització de 7 àrees temàtiques desenvolupant diferents programes socials i econòmic-laborals, i la millora d’infraestructures i la creació de nous equipaments.
Per a la construcció del Casal d’Infants i Joves, englobat dins l’àrea temàtica que correspon a la creació d’equipaments a Camp Redó, l’Ajuntament de Palma ha adscrit al Consorci RIBA, integrat per Cort i el Govern dels Illes Balears, l’ús del local municipal ubicat al número 19 del Carrer Felip II i en què es trobava la comissaria de la Policia Local de la barriada abans de mudar-se a la segona planta del mercat de Camp Redó.
El tinent de batle d’Urbanisme i Habitatge ha destacat que la redacció del projecte de construcció del casal “ha tingut cost zero per l’ajuntament” ja que ha estat redactat per tècnics de l’Ajuntament de Palma. Valls ha recordat que aquest forma part del Pla d’Actuació per a la Recuperació de la Barriada de Camp Redó i, per tant, “està integrat en un projecte de persones i no de bloquets”.
El Casal d’Infants i Joves, les obres el qual estaran concloses a finals d’any, tindrà una superfície de 202,32 m2 construïts i el pressupost de licitació serà de 195.551,48 euros, IVA inclòs, ha informat Jesús Valls. Aquest pressupost serà cofinançat pels Fons Europeus de Desenvolupament Regional.
Valls ha destacat que “el casal d’Infants i Joves tindrà com a finalitat principal donar alternatives educatives i d’oci positives per als infants i joves de Camp Redó de més de 12 evitant, d’aquesta manera, que hagin de passar el temps als carrers del barri. També s’enfocarà cap a la música i les noves tecnologies, aspectes molt demandats entre la població a qui va dirigit”. En aquest sentit, ha explicat que el local inclourà una zona d’informació i ordinadors, lavabos adaptats, una sala d’activitats polivalent, amb cuina, que permetrà dur a terme classes de ball, cuina, dinàmiques de grup i xerrades, entre altres possibilitats; una sala de Joves, amb ús de lleure i ludoteca; una sala infantil adaptada a les necessitats dels més petits, cabines d’assaig per a ús dels conjunts musicals i gravacions de maquetes i programes de ràdio.
Finalment, Jesús Valls ha destacat que annex a aquest local es troben els terrenys ocupats per un tram de l’antiga Síquia Reial i el Molí d’en Carreres la recuperació dels quals es preveu dur a terme en un segon projecte, completant el programa del casal i recuperant un bé patrimonial declarat Bé d’Interès de Cultural (BIC) que, actualment, és inaccessible a la població.

Deja un comentario

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos necesarios están marcados *

Puedes usar las siguientes etiquetas y atributos HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>