Taula de treball amb Col·legi Oficial d’Arquitectes de les Illes Balears, per a la redacció de propostes per al Pla Estratègic Litoral de Ponent, Palma

fotoDivendres passat, dia 30 d’octubre, va tenir lloc a la Gerència d’Urbanisme la primera taula de treball per a la redacció de les propostes del futur Pla estratègic de Litoral de Ponent de Palma, convocada per la Regidoria de Model de Ciutat, Urbanisme i Habitatge Digne i en què al seu torn varen col·laborar el Departament de Qualitat i el Patronat Municipal d’Habitatge i de Rehabilitació Integral de Barris.

Aquesta reunió és la primera d’una sèrie de convocatòries que es realitzaran per a recollir les propostes de les diferents associacions, entitats, residents i agents socials i econòmics presents, de manera que es garanteixi la seva implicació de manera clara en la seva redacció, seguiment, avaluació i execució, com a garantia per aconseguir els objectius estratègics que es defineixin.

Aquestes taules de treball també serviran per a la definició del Pla estratègic de la ciutat de Palma i per a la revisió del PGOU, que la Regidoria de Model de Ciutat, Urbanisme i Habitatge Digne vol impulsar durant aquesta legislatura.

L’àmbit Litoral de Ponent comprèn els barris del Jonquet, Son Alegre, El Terreno, Portopí, Cala Major i Sant Agustí, i l’estratègia resultant es preveu que es presenti a la convocatòria d’estratègies de desenvolupament urbà sostenible, en el marc del Programa operatiu nacional per al creixement sostenible 2014/2020, pertanyent al FEDER.

En aquesta primera reunió hi han comparegut els representants del Col·legi d’Arquitectes de les Illes Balears (COAIB) i ha donat com a resultat l’obtenció de 65 propostes a realitzar en aquest àmbit.

En aquesta línia l’Ajuntament de Palma fa una clara aposta per garantir els processos participatius en totes i cadascuna de les actuacions que es plantegin o que s’hagin de dur a terme a la ciutat.

S’ha utilitzat una dinàmica de Grup Focal, la qual cosa ens ha permès obtenir idees de gran valor en un temps raonable, a través de la creació d’un clima de confiança i d’un ambient capaç d’estimular sinergies entre els seus membres, on es facilita la participació i la creativitat del grup d’arquitectes.


El pasado viernes, día 30 de octubre, tuvo lugar en la Gerencia de Urbanismo, la primera mesa de trabajo para la redacción de las Propuestas del futuro Plan Estratégico de Litoral de Ponent de Palma, convocada por la Regiduría de Modelo de Ciudad, Urbanismo y Vivienda Digna y en que a su vez colaboraron el Departamento de Calidad y el Patronato Municipal de Vivienda y de Rehabilitación Integral de Barrios.

Esta reunión es la primera de una serie de convocatorias que se realizarán para recoger las propuestas de las diferentes asociaciones, entidades, residentes y agentes sociales y económicos presentes, de forma que se garantice su implicación de manera clara en su redacción, seguimiento, evaluación y ejecución, como garantía para alcanzar los objetivos estratégicos que se definan.

Estas mesas de trabajo también servirán para la definición del Plan Estratégico de la ciudad Palma y para la revisión del PGOU, que la Regiduría de Modelo de Ciudad, Urbanismo y Vivienda Digna quiere impulsar durante esta legislatura.

El ámbito Litoral de Ponent abarca los barrios de Es Jonquet, Son Alegre, El Terreno, PortoPi, Cala Major y San Agustín, cuya estrategia de actuación resultante, está prevista que sea presentada a la convocatoria de Estrategias de Desarrollo Urbano Sostenible, en el marco del Programa Operativo Nacional para el Crecimiento Sostenible 2014/2020, perteneciente al FEDER.

En esta primera reunión han comparecido los representantes del Colegio de Arquitectos de les Illes Balears (COAIB), dando como resultado la obtención de 65 propuestas a realizar en dicho ámbito.

En esta línea el Ayto. de Palma está realizando, una clara apuesta para garantizar los procesos participativos en todos y cada uno de las actuaciones que se planteen o que se vayan a realizar en la ciudad.

Se ha utilizado una dinámica de Grupo Focal, lo que nos ha permitido obtener ideas de gran valor en un tiempo razonable, a través de la creación de un clima de confianza y de un ambiente capaz de estimular sinergias entre sus miembros, en dónde se facilita la participación y la creatividad del grupo de arquitectos.

Comments are closed