Adjudicada l’empresa que realitzarà les obres de consolidació i posada en valor del tram de la sèquia de la Vila i Molí d’en Carreres

Feder

El Consorci Riba ha adjudicat a l’Empresa constructora CONTRACTES BARTOLOMÉ RAMÓN, S. A. les obres de consolidació i posada en valor del tram de la Sèquia de la Vila i Molí d’en Carreres, per un import de 49.961,59 €.Aquesta actuació contarà amb el finançament del 50% pel fons del Programa Operatiu FEDER 2007-2013, gestionats a través de la subvenció, per dur a terme accions en matèria de protecció i conservació del patrimoni cultural, convocades per la Consellería d’Agricultura, Medi Ambient i Territori del Govern dels Illes Balears.Les obres començaran el proper mes d’octubre i consistiran en:

  • La consolidació i posada en valor de la síquia de la Vila i del Moli d’en Carreres, donant la possibilitat de gaudir i entendre un Bé d’Interès Cultural a la ciutadania, actualment desconegut per una immensa majoria.
  • L’obertura de la visió dels restes de la Síquia i del Molí cap a la ciutat, per a això és dignificarà l’entrada pel carrer San Josep de la Muntanya, creant una porta corredissa metàl·lica que connecti visualment l’interior de la illeta amb el carrer.

El Molí d’en Carreres forma part del conjunt de molins situats en el traçat de la Síquia de la Vila, inventariat després de la conquesta de 1.229. És l’únic molí de propietat municipal, i el darrer conservat aigües avall de la síquia de la Vila.

La síquia de la Vila fou declarada bé d’interès cultural en data 06/11/2006, per la qual cosa ostenta el màxim nivell de protecció segons la Llei de Patrimoni.

Imagen 052Imagen 049

Comments are closed