Instruccions per a presentar una oferta al concurs d'adquisició d'habitatges

En primer lloc heu de consultar les bases publicades, tant en el cas del Concurs de la Regidoria d’Habitatge com en el del Consorci RIBA.

En ambdós casos, s’han d’emplenar 2 sobres (els sobre “A” i el sobre “B”) amb documentació explicativa que permeti valorar l’oferta als tècnics de l’Ajuntament i del Consorci RIBA. A partir d’aquí donarem una exhaustiva explicació de què s’ha d’incloure a cada un dels sobres.

CONTINGUT DEL SOBRE “A”.

1. Escriptura del pis. Es farà una còpia acarada de les escriptures de l’immoble. Per fer-ho, es portarà original i còpia per a que a l’hora de l’entrega del sobre el personal de l’administració comprovi que la còpia és idèntica a l’original.

2. Nota simple del pis. La nota de registre o nota simple registral és com el DNI d’un immoble. En ella es troba la informació jurídica relativa a l’immoble (una breu descripció, les càrregues si existeixen i el nom i DNI del propietari). Les característiques de la nota simple hauran de ser les següents:

  • Haurà de ser actual. La nota simple haurà de tenir una data més recent que tres mesos abans que la data d’entrega del concurs.
  • A on s’obtenen? Es podran demanar directament a les oficines de registre de la propietat de Palma. N’hi ha 9 diferents, depenent de la ubicació del pis en correspon un o altre. La seva oficina de registre la pot consultar a la web: www.registradores.org. L’horari de les oficines és de 8:00 a 13:00 i de 16:00 a 18:00 i també es pot sol•licitar nota simple registral a través de la web.

3. DNI. De la/es persona/es que apareixen com titulars de l’escriptura i nota simple del pis.

4. Declaració expressa responsable. Simplement s’emplenarà l’annex IV que figura al plec de condicions.

5. Fotocòpia acarada de l’IBI i acreditar estar al corrent de pagament de les despeses de la comunitat de propietaris, mitjançant un certificat del President i/o de l’administrador de la comunitat.

6. Autorització d’accés. Simplement s’emplenarà l’annex VII que figura al plec de condicions, per a que posteriorment l’habitatge pugui ser visitat per personal de l’administració amb l’objectiu de verificar els metres quadrats i l’estat d’ús i d’ocupació.

CONTINGUT DEL SOBRE “B”.

1. Proposició econòmica. S’emplenarà l’annex II (per a les zones B o C) o l’annex III (per a la zona A, és a dir blocs de Corea). En aquest annex es manifestarà:

  • Preu de l’habitatge.
  • Estat de conservació d’aquesta.
  • Ocupació.

Que s’ha de fer per fixar el preu de l’habitatge? Per saber el preu màxim de l’habitatge primer s’ha de mesurar la superfície útil ja que el concurs fixa un preu màxim de 1.940,48 € pe metre quadrat útil.

Com es mesura la superfície útil? La superfície útil és la delimitada pel perímetre interior de l’habitatge, comptant la superfície aprofitable superior a 1,5 metres d’alçada. Es comptarà la meitat de la superfície de les balconades que estiguin tancats per tres dels seus costats i estiguin coberts.

Una altra manera de calcular-ho és multiplicant 0,80 per la superfície que apareix a l’escriptura, ja que normalment aquesta és la superfície construïda del pis.

No són computables com espai útil els espais exteriors no coberts.

Quin és l’estat de conservació de l’habitatge? Amb caràcter general, si l’habitatge està en ús i, encara que sigui antiga, ha tingut un manteniment general adequat o ha experimentat renovacions puntuals (banys, cuina, etc.) es considerarà que està en perfecte estat. Tot i això, quan el pis no estigui adaptat a l’ús o no ha estat renovat de materials o instal•lacions s’haurà d’aplicar una depreciació funcional per restituir aquestes deficiències.

Estat d’ocupació. amb caràcter general els habitatges s’oferiran lliures d’arrendaments i/o ocupants, excepte en el cas que estigui ubicat a la zona A (blocs de Corea). En aquest cas s’haurà d’aportar compromís exprés de desallotjament de l’habitatge, tant si està ocupat pel propietari o per inquilins. a més, l’inquilí haurà de renunciar als drets de tanteig i retracte.

2. Documentació justificativa:

Situació de l’habitatge. S’aportarà un senzill planell a on es marqui la ubicació de l’habitatge assenyalant la zona A, B o C.

S’aportaran fotografies a on es pugui verificar l’estat de conservació de l’habitatge.

Deja un comentario

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos necesarios están marcados *

Puedes usar las siguientes etiquetas y atributos HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>