CORT ANUNCIA L'INICI DE LES OBRES DEL NOU CASAL DE JOVES I INFANTS AL CAMP REDÓ

imatge render casal
El regidor d’Urbanisme, Jesús Valls, ha indicat que el Casal, que està destinat a dinamitzar el barri, anirà enfocat cap a les activitats musicals i les noves tecnologies
Demà dimecres s’inicia la campanya informativa perquè els ciutadans coneguin si la seva propietat ha de passar la Inspecció Tècnica d’Edificis (ITE). Els ciutadans podran accedir a la pàgina web de l’Ajuntament a través del següent link: http://ite.palmademallorca.es/ite/dinamic/ite/Choice.htm?actionLink=esLink

Palma, 2 d’octubre de 2012. El tinent de batle d’Urbanisme i Habitatge, Jesús Valls, ha avançat avui després de la reunió de Gerència d’Urbanisme que la setmana que ve s’iniciaran les obres de construcció del nou Casal de Joves i Infants, les portes del qual s’obriran el gener de 2013. Aquest casal forma part de les actuacions emmarcades dins el Pla d’actuació del Consorci Riba per a la recuperació de la barriada del Camp Redó i estan cofinançades en un 50% pels fons europeus FEDER.
El regidor d’Urbanisme ha explicat que les obres han estat adjudicades per un import de 140.768 euros, “la qual cosa suposa una rebaixa del 15% respecte del preu de licitació inicial”. El Casal de Joves i Infants disposarà d’una superfície de 202,32 m² construïts on s’oferiran alternatives educatives a joves de més de 12 anys. Anirà enfocat cap a activitats musicals i noves tecnologies, motiu pel qual s’hi inclouran zones d’informació i ordinadors, i una sala polivalent. Valls ha afegit en aquest punt que “a més de la construcció d’aquest casal, hi ha una segona fase de l’esmentat projecte que inclou la recuperació d’un tram de l’antiga síquia Reial i al molí d’en Carreres, declarat Bé d’Interès Cultural (BIC), que actualment és inaccessible per als ciutadans i que es troba contigu al futur casal”.
El tinent de batle d’Urbanisme ha informat que demà dimecres s’iniciarà la campanya informativa perquè tots els ciutadans coneguin si la seva propietat es troba dins els edificis que han de passar la Inspecció Tècnica d’Edificis (ITE). Jesús Valls ha indicat que en aquesta darrera setmana, el visor del web de l’Ajuntament de Palma ha rebut nombroses visites de ciutadans que s’interessaven per aquest assumpte, de manera que “a poc a poc anam aconseguint que es tingui consciència que cal pensar en la seguretat dels edificis ja que al final significa pensar en la seguretat dels ciutadans”.
L’edil ha expressat la seva satisfacció pel fet que “a les darreres setmanes, Urbanisme ha detectat una tendència a l’alça en el termòmetre de l’activitat en la construcció i el turisme. Hi ha una sèrie d’indicadors que ens fan preveure que de cara a l’any que ve és possible que augmenti el nombre de sol•licituds de llicències tant en la reactivació com en llicències per rehabilitació”.
Tots els ciutadans que vulguin conèixer l’actual situació en què es troba la seva propietat i si se n’han de passar la ITE, hauran d’acudir al link de la pàgina web de l’Ajuntament de Palma on, a través del mateix, la pàgina ofereix un visor on el ciutadà, amb només posar la direcció del carrer i el nombre pot accedir a l’actual situació del seu edifici i quan ha de passar la ITE. A més des d’aquesta pàgina web es podrà accedir al formulari en cas d’haver de passar la ITE. El link de l’Ajuntament de Palma per a poder veure i consultar les dades de la propietat és el següent: http://ite.palmademallorca.es/ite/dinamic/ite/Choice.htm?actionLink=esLink
Finalment, Jesús Valls ha informat que la Gerència d’Urbanisme ha donat el vistiplau a l’aprovació inicial de la modificació puntual del planejament en relació amb l’ampliació de terrenys per a l’estació depuradora Edar II de Palma. L’edil ha indicat que “des d’Urbanisme, el que hem fet és dur a terme la tramitació urbanística que preveu l’expropiació d’11 hectàrees de terrenys per a destinar-los a l’ampliació d’aquesta estació”.

Deja un comentario

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos necesarios están marcados *

Puedes usar las siguientes etiquetas y atributos HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>